Buitenleven blog

Buitenspeelbaas zoekt locatie!

Op zoek naar de ultieme buitenspeellocatie voor NatuurlijkSportief

Onlangs heb ik besloten om buitenspeelbaas te worden voor NatuurlijkSportief en binnenkort gaan we los in Emmen met NatuurlijkSportief Emmen. Nu wil ik natuurlijk graag een toplocatie in de prachtige Drentse natuur vinden om te kunnen trainen met jullie.

Ik heb jarenlang getraind bij Teun, de oprichter van NatuurlijkSportief, in Dordrecht in een mooi park aan de rand van stad. Dit park heeft eigenlijk heel veel mogelijkheden en je kunt de uitdaging voor jezelf in iedere hoek en grasspriet van dit gebied vinden.

Mijn ervaringen met NatuurlijkSportief neem ik bijna automatisch mee in de keuze voor een mooi trainingsgebied. Ik heb in Dordrecht met veel plezier kunnen rennen, heuvel op en af, klimmen in bomen, tillen en smijten met stenen, sjouwen met boomstammen, trekken aan takken, kruipen en sluipen door weilanden, ruiken aan de grassprieten en en zomers heerlijk de verkoeling kunnen opzoeken in het water. Dit was echt genieten, iedere keer weer.

Deze ervaring wil ik jullie natuurlijk ook graag bieden in Emmen, dus dit zijn dan ook de minimale eisen die ik wil stellen aan een buitenspeelplaats.

Ik had al een aantal mooie plekken gevonden in Emmen, maar er ontbrak iedere keer iets voor mijn gevoel. Of het was niet goed genoeg bereikbaar, te weinig parkeergelegenheid. Niet voldoende hoogteverschillen of simpelweg niet divers genoeg.

Harde eisen aan ideale locatie

Vanmorgen ging ik vol verwachting naar de Rietplas. Ik was daar al een enkele keer geweest, maar had er nog niet alle paadjes, grasvelden en heuveltjes van dichtbij bekeken. Voor degenen die het niet kennen; Recreatiegebied de Rietplas ligt ten zuiden van Emmen. Het heeft een groot zandstrand, ruime ligweides en je kunt er goed watersporten beoefenen.

Wat mij opviel, was dat het een oase van rust is, een enkele mtb’er, hardloper en iemand die zijn hond uitliet, maar verder heel rustig. Mooi dat je elkaar dan ook niet in de weg loopt en goed kunt trainen. En dat kan daar prima! Wat een fantastisch gebied vol met uitdagingen, klein en groot. Voor beginnende en ervaren sporters.

Er zijn (kleine en grote) heuvels, grasvelden met heel veel ruimte, smalle bospaadjes, mul zand (voor de kuitspieren!), mooie klimbomen, veel zwemwater (helaas nu wel even met blauwalg), verdwaalde boomstammen om te flippen, op te tillen en te smijten en ga zo maar door.

De bereikbaarheid en parkeerplekken zijn meer dan voldoende en zelfs op een drukke warme dag kun je hier prima de verkoeling op zoeken.

Ik heb een heerlijk kris kras rondje gedaan door het gebied en ook nog wat mooie foto’s kunnen maken. Het ene moment ren je door een bos met prachtige sparren en bomen en smalle paadjes met wat kleine hoogteverschillen wat dan overgaat in een weids grasveld met grote heuvels en wat klimbomen en het volgende moment worstel je door het mulle zand, laat je een boomstam merken wie de baas is en doe je nog een vreugdesprong van geluk.

Ik ga zeker nog verder scouten, al is het maar om een paar alternatieve locaties te vinden voor wat gave specials voor jullie, waarover later meer, maar deze is tot nu toe echt top!

Ik zie jullie natuurlijk graag in augustus zodat jullie dit met eigen ogen kunnen zien.

Sportieve groeten,

Maurice

deel deze blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties