Wist je dat 21 bomen naast elkaar al de titel ‘bos’ mogen dragen ?⁠

Wij zijn gek op het bos. Er is altijd wat te beleven in elk seizoen en met ieder weertype is alles anders. Zeker in de zomer barst het van het leven. Klein en groot.

En als je wat vaker in het bos bent en echt de tijd neemt om alles in je op te nemen, dan gaat het nog meer ‘leven’ en worden vogels ineens spechten of boomklevers en bomen plots een eik, beuk of spar. Wat maakt een bos nou een bos ?⁠ ⁠ Natuurlijk zijn daar (officiële) regels voor.

Meerdere zelfs, een kleine greep: zo is een bos een groep bomen van minimaal 1.000 m2. Maar als je tussen de bomen staat en meer dan 63% procent van de lucht is bedekt door boomtoppen, ben je ook in een bos (best lastig te meten dit).

En dus zelfs meer dan 20 bomen naast elkaar mag je een bos noemen. In NL is ong. 11% bedekt met bos. Helaas is dit Europees gezien erg weinig. Maar als je dit op wereldniveau bekijkt, is dit ongeveer gelijk aan het gemiddeld van 10%. Alle bos in NL is geplant, helaas zijn er geen oerbossen meer.

De ervaring en beleving van een bos zal voor iedereen anders zijn en een boom moet eigenlijk niet in een hokje, naar buiten dus! Bomen tellen! ⁠ ⁠


Wist je dat? woensdag
Iedere week een nieuw wist je dat weetje

Buitenleven aan de Bosrand

deel deze blog

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties