Buitenleven blog

Van Randstad naar Bosrand

Ons verhaal

Het is de zomer van 2017, we zitten samen op onze campingstoelen met een vers gezet bakje oploskoffie in ons hand. We kijken naar de met sneeuw bedekte toppen van de Mont Blanc. Het is daar dat we ons afvragen: Wat heb je eigenlijk nodig?

Ons buitenkind rommelt wat aan met een blaadje en vermaakt zich met niets. Wij genieten van de frisse buitenlucht en het eenvoudige campingleven. We voelen ons intens gelukkig dat we mogen genieten van de mooie natuur en van elkaar.

Thuis, in Zwijndrecht, hebben we het eigenlijk best goed voor elkaar. We hebben beide een baan, we hebben een vrijstaande jaren 30 woning met een (voor stadse begrippen) grote tuin. Er staan 2 auto’s voor de deur en we zijn trotse eigenaar van een oldtimer VW camper. We hebben al heel wat mooie lange en verre reizen gemaakt en gaan ieder jaar op vakantie

Een leven waar veel mensen jaloers op zullen zijn, een droom wellicht voor anderen. Maar hoewel we dankbaar zijn voor alles wat we hebben, willen we eigenlijk beiden iets anders. En tijdens onze roadtrip van 2017 komen wij op één lijn; we gaan het anders doen!

Het wensenlijstje is niet eens lang, maar wel heel concreet. We willen vrijheid! In de breedste zin van het woord. We willen meer thuis zijn, voor elkaar en voor onze zoon. We willen de natuur dichtbij en we willen meer ruimte om ons heen. We willen niet alleen maar werken voor onze hypotheek. En we willen beiden iets doen waar we energie van krijgen.

Vanaf het moment dat we deze keuze maakten ging het roer om!
In het najaar van 2017 verkochten wij ons thuis in de Randstad en kochten wij ons nieuwe huis aan de Drentse Bosrand. We huurden een aannemer in, regelden een verhuisbedrijf en in februari 2018 emigreerden wij in eigen land naar de mooie Gemeente Borger-Odoorn.

Het ging in een sneltreinvaart. We lieten familie, vrienden en onze vertrouwde omgeving achter ons en begonnen helemaal opnieuw. We zochten naar werk, sociale contacten en we zochten de weg..
Het eerste half jaar konden we niet in de auto stappen zonder navigatiesysteem. En hoewel dat op vakantie zo zijn charme heeft, was het in onze eerste maanden best pittig om je woonomgeving niet te kennen en herkennen.

Inmiddels is het 2020 en hebben we onze weg letterlijk en figuurlijk gevonden. De afgelopen jaren hebben wij onszelf enorm ontwikkeld, zijn we gegroeid, als individu en als gezin. Op persoonlijk én op zakelijk vlak!
We hebben de vrijheid gecreëerd die wij zo graag wilden. We doen wat we leuk vinden, waar we goed in zijn en waar we energie van krijgen. Bovendien mogen wij onze passie voor het buitenleven delen met andere enthousiaste natuurliefhebbers. We leven ons mooiste leven aan de Drentse bosrand en we delen dat heel graag met jou!

Het was niet altijd zoals het nu is. We voelden ons soms verloren en soms eenzaam. Er waren tijden van onzekerheid, we verloren vrienden, werk en inkomen.. en soms bekroop ons het gevoel: ‘hebben we hier wel goed aan gedaan…?’.
Maar als dan de zon boven de bosrand opkomt in de ochtend, wij ons verse kopje koffie drinken op onze tuinstoelen en we kijken naar ons buitenkind, die op ontdekkingstocht is in de moestuin;
dan voelen wij het beiden: we hadden het niet beter kunnen doen!

deel deze blog

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties